5 αναπάντεχοι λόγοι που κάνεις ρυτίδες

Έχεις επιλέξει τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο δέρματος και την ηλικία σου αλλά φοβάσαι ότι το πρόσωπο σου προδίδει τις κακές σου συνήθειες; Μήπως χωρίς να το καταλάβεις κάνεις κάτι από τα παρακάτω;

1. Kάθεσαι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή

Όταν περνάς πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη σου, χωρίς να το καταλάβεις κάνεις μορφασμούς και παίρνεις εκφράσεις που «τσαλακώνουν» το πρόσωπό σου με αποτέλεσμα να κάνεις πιο εύκολα ρυτίδες, ειδικά στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια.

2. Πλένεις το πρόσωπό σου περισσότερο απ’όσο χρειάζεται

Τα φυσικά έλαια του προσώπου σου είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση του και την αποφυφή πρόωρων ρυτίδων. Πλένοντας το πρόσωπό σου συχνότερα απ’όσο χρειάζεται ή με προϊόντα που αφαιρούν εντελώς τα έλαια αυτά, οι ρυτίδες όχι μόνο εμφανίζονται ευκολότερα αλλά είναι και πολύ πιο εμφανείς.

3. Δεν φοράς γυαλιά ηλίου

 Πέρα από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου στα μάτια, γνωρίζεις σίγουρα και για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα σου: πανάδες, λεκέδες και ρυτίδες ειδικά στην περιοχή γύρω από τα μάτια, γνωστές και ως πόδι της χήνας. Φρόντισε να φοράς τα γυαλιά σου για να αποφύγεις αυτές τις μικρές και ενοχλητικές ρυτίδες έκφρασης.

4. Είσαι πολύ εκφραστική

Σίγουρα αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις ή να σταματήσεις εντελώς. Μπορείς όμως να το περιορίσεις και να φροντίζεις το πρόσωπό σου να είναι χαλαρό όσο περισσότερο γίνεται. Αν προσθέσεις στην ιεροτελεστία ομορφιάς σου κατάλληλα προϊόντα κατά των πρώτων ρυτίδων έκφρασης, θα καθυστερήσεις περισσότερο την εμφάνισή τους.

5. Πίνεις συχνά από καλαμάκι ή καπνίζεις

Όταν συνηθίζεις να πίνεις τον καφέ σου με καλαμάκι ή ανάβεις τσιγάρο, κάνεις επανειλημμένα την ίδια κίνηση με τα χείλη σου. Το αποτέλεσμα; Το δέρμα γύρω από τα χείλη αποδυναμώνεται και δημιουργούνται βαθιές ρυτίδες που δείχνουν το πρόσωπό σου πιο γερασμένο και κουρασμένο. Σαν να μην έφτανε αυτό το κάπνισμα έχει σοβαρές επιπτώσεις και στο κυκλοφορικό που σημαίνει ότι το δέρμα του προσώπου γερνά με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς.

 

δες επίσης: “Η καλύτερη φυσική μάσκα για τις ρυτίδες”

πηγή: http://www.elle.gr